Cadde Bostan Lazer Epilasyon
Ülkemizde çok kullanılan bir epilasyon yöntemidir. Lazer epilasyon birçok kadının epilasyon tercihidir. Birçok kadın istenmeyen tüylerden kurtulmak istemektedir. Lazer epilasyon istenmeyen tüylerden kurtulmanın en iyi ve ektili yoludur.
Lazer Epilasyon Kaç Seans Yapılır
Seans aralıkları yaklaşık 2 ay kadardır. Bazı bölgelerde özellikle yüz lazer uygulamalarında bu süre bir aydır. Lazerli epilasyon seanslarında her seferinde belli miktarda kılda azalma olur. Kıllar seyrekleşir. Bir miktar kıl incelir. Yaklaşık 6 seansın sonunda istenen başarı elde edilir. Lazer uygulamaları tıbbın birçok alanında kullanılmaya başlamıştır.
Lazer epilasyonun avantajları neler
Lazer epilasyon vücudun tüm bölgelerinde rahatça uygulanır. Diğer epilasyon türlerine göre işlem oldukça kısa sürer ve epilasyondan sonra hastalara herhangi bir kısıtlama yapılmaz (duş almamak, denize girmemek v.b.). Lazer epilasyonun başarıya ulaşma süreci kişisel faktörlere bağlı olarak değişir. Beyaz tenli ve koyu renk tüylenmesi olanlar, esmer ve açık renk tüylenmesi olan kişilere kıyasla daha kısa sürede sonuca varabilirler. Ayrıca yapılan çalışmalar 35 yaş üstü olan kişilerde epilasyonun daha başarılı olduğunu gösterir.
Lazer epilasyon, lazer teknolojisi kullanılarak, minimum sürede minimum ağrı ve minimum yan etkisiyle istenmeyen tüylerden güvenilir ve etkin bir şekilde kurtulma yöntemidir.
Tedaviden sonra deride ne gibi bir değişiklik gözlenir
Bazı ciltlerde pembelik veya kızarıklık olabilir. Ancak güçlü bir soğutucu ile birlikte kullanılan lazerlerde, işlem sonrası pembelik-kızarıklık hemen hemen hiç görülmez.
Tedaviden sonra yapmamam gerekenler nelerdir
Tedaviden sonra hemen günlük yaşantınıza dönebilirsiniz.
Lazer tedavileri sırasında güneşe çıkmak sakıncalı mıdır
İşlem sırasında cildinizde kızarıklık meydana gelmişse güneşe çıkmaktan sakınmalısınız. Zira deride kızarıklık meydana getirebilen lazerlerle işlem görmeden önce ve işlemden sonra güneşe çıkmak son derece zararlı olabilir. Bu nedenle tedavi süresince güneşten sakınmak tavsiye edilir. Ayrıca solaryuma da girilmemesi gerektiği hastaya söylenmelidir.
Lazer işlemlerine başlamadan önce ne yapılması gerekir
Lazer işlemlerine başlayabilmek için o bölgedeki tüylenme maksimum yoğunluğa ulaşana dek tüyleri kökten almadan beklemek gerekir. Yapmamız gereken bölgeye göre değişen 2 haftadan 6 haftaya kadar bir süre boyunca sarartıcı veya cımbız/ağda kullanmadan beklemektir. Bu sürede uzayan tüyleri isterseniz kısaltabilirsiniz. Zira işleme başlamak için tüylerin uzun olmaları gerekmez, köklerin tüy çıkarmış olması yeterlidir. Kısaltma işlemi için makas ya da jilet kullanabilirsiniz, bir sakıncası yoktur.
Sonuçlar kalıcı mıdır
Hormonal nedenli tüylenme vakalarında yeniden bir hormonal düzensizlik meydana gelecek olursa yeniden tüylenme artışı görülmesi tabiidir. Bunları bir tarafa bırakacak olursak, günümüzün gelişmiş yüksek güçteki lazerleriyle etkin dozlarda yapılan bilinçli tedavilerde bir bölgede bitmiş bir tüylenmenin yeniden başlaması olası görünmemektedir.
Lazer işlemleri bittikten bir yıl sonra o bölgede bazı tüyler çıktığı görülebilir. Gerçi bu tüyler tedavi öncesi sıklıklarında ve kalınlıklarında değillerdir ancak 2-3 tane tüy çıkması bile yanlış olarak sonucun kalıcı olmadığı şeklinde yorumlanabilmektedir. Oysa gerçekte durum böyle değildir. Lazerle tüy giderme tedavi ilkelerini gözden geçirecek olursak; etkili bir lazer tedavisinde her bir seansın sonucu kıl köklerini sayıca azaltmak şeklinde kendini göstermektedir. Bu azalmanın oranı kişiden kişiye değişir ancak her durumda, devam eden tedavilerde azalma da devam eder. Bu sırada, kıl köklerinde sayıca azalmanın yanı sıra zayıflama da meydana gelir. Zayıflamış kökler ise ancak çok uzun süren dinlenmeden dönemlerinden sonra büyüme dönemine girebilir. Bu da tedavinin ilerlemesiyle birlikte tüy çıkarması için gereken sürenin uzaması anlamına gelir.